ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ GOETHE ΣΤΙΣ 23/4/2024

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Οινοφύτων (τμήματα Γερμανικών) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στις 23 Απριλίου 2024, στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα, με υπεύθυνους τον Καθηγητή Γερμανικών Αντώνη Παζάλο και Αγγλικών Κωνσταντίνα Τσάμη.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και συμμετείχαν σε δύο ξεχωριστά workshops. Το πρώτο workshop αφορούσε περιήγηση στη βιβλιοθήκη, όπου τα παιδιά με τη χρήση ipad επιδόθηκαν σε παιχνίδι θησαυρού, ανακαλύπτοντας με παιγνιώδη τρόπο βιβλία και εξασκώντας παράλληλα τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα.Η δεύτερη ομάδα  συμμετείχε σε μία διαδραστική ξενάγηση με θέμα τη ζωή και το συγγραφικό έργο του Franz Kafka.

Εισχώρησαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας στον κόσμο των σκέψεων του συγγραφέα, ενώ απέκτησαν αίσθηση για τον λόγο που αυτός θεωρείται ακόμα και σήμερα επίκαιρος. Τα δύο εργαστήρια προήγαγαν την αυτόνομη μάθηση των παιδιών και ενθάρρυναν την αλληλεπίδρασή  τους μέσα σε ομάδες. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μία σύντομη επίσκεψη στον καθολικό καθεδρικό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.